27 Temmuz 2015 Pazartesi

Death Note


Yıl: 2006
Bölüm Sayısı: 37
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Ölüm Defteri
Tür: Dedektif, Gizem, Gerilim, Psikolojik
Yönetmen: Araki Tetsurou
Orijinal Hikâye: Ooba Tsugumi, Obata Takeshi
Firma/Stüdyo: Madhouse

 Hikâye, Ryuk adında bir Shinigami(Ölüm Tanrısı)nin Death Note(ölüm defteri)ni Dünya'ya düşürmesiyle başlar.

Death Note, bir okulun bahçesine düşmüş ve Light adında bir öğrenci defterin düştüğünü görmüştür. Gidip defteri alır. Üzerinde nasıl kullanıldığı yazmaktadır:

"Bu deftere ismi yazılan insan ölecek.
Bu defterin yazarı, kişinin ismi ve suratı aklında olmadığı sürece sonuç göstermez. Bununla beraber, aynı ismi taşıyan diğer kişiler de bundan etkilenmez. Eğer kişinin ismi yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm biçimi yazılırsa, kişi o şekilde ölür. Eğer ölüm sebebi belirtilmemişse, sadece kalp krizinden ölür. Ölüm sebebi yazıldıktan sonra, ölümün ayrıntılarının 6 dakika 40 saniye içerisinde yazılması gerekir."



Light, ilk önce buna inanmasa da kendine hakim olamaz ve TV'de gördüğü bir teröristin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra, bir son dakika haberi olarak teröristin öldüğü haberi yayınlanır. Light, gerçekliği tespit etmek için evin önünde bir kadını sıkıştıran adamın ismini yazar. O adam da ölünce Light, Death Note'ın gerçek olduğunu anlar.

Light deftere 5 gün içinde onlarca isim yazmış ve kendine göre "kötü" olan insanları öldürmüştür. 5. günün akşamı Ryuk isimli Shinigami, Light'ın odasına girer. Light, Ryuk'un kendisini öldüreceğini zannederken, Ryuk ona hiçbir şey yapmayacağını söyler. Çünkü insan dünyasına düşen bir death note, artık onu bulan insana aittir. Ancak Death Note'ı kullanan insan öldükten sonra ne cennete ne de cehenneme gidebilecektir...

Ancak o Death Note ile adaletli dünyasını yaratırken, dünyanın en iyi dedektifi "L" onun peşine düşecektir. Bütün Dünya'da gizli güç Kira diye bilinen Light, hem kimliğini polisten gizlemeli hem de L'in kimliğini öğrenmelidir, çünkü bulunduğunda idam edilecektir... Bu durumda, kim kimi daha önce bulursa o ölecektir...

Kaynak.


 Anime dünyasıyla tanışan birinin bu serinin adını duymaması oldukça ilginç bir olay olsa gerek. Zamanının büyük ses getiren bir eseriydi ve dahası insanlar arkadaşlarını animeye alıştırmaya çalışırken genelde bu animeyi önerirlerdi. Şimdi öyle mi bilmiyorum, ama bu seri çıktıktan sonra ki -Türkiye'de animenin yaygınlaşmaya başladığı zamana denk geliyor- insanlar hep bu animeye önerir olmuşlardı birbirlerine.


Ben ise oldukça geç başladım bu seriye. İki yıl sonra yoksa 4 yıl sonra mı? Hatırlayamadım. Zira dedikleri kadar güzel bir seri, tabii abarttıkları kadar da değil. Hani bir arkadaşıma anime önersem ilk bu animeyi izle demem herhalde. Tabii önerdiğim kişi bu türü seviyorsa başka. Ama bu animeyi hayli hayli geçecek bir sürü anime varken bunu önermeyeceğim kesin. Her neyse serinin iki tane özet bölümü varmış, aradan sekiz yıl geçmiş ve ben yeni izliyorum =P Şayet özet bölümleri cidden güzel düzenlenmiş. Konudan kopmadan güzel bir şekilde seriyi yâd etmiş oldum.


Bunun dışında güzel bir haber var seriden! Draması başlamış. İlk bölümü yayınlanmş ve on bölümden oluşacakmış sanırım. Yalnız draması seriden biraz farklı ve bu fark onu izlenebilir yapmış ayrıca. Yagami Light denen velet karşımıza üniversiteli olarak çıkıyor ve asıl karakterine göre çok akıllı gibi gösterilmiyor açıkcası. Dahası korkak bir yapısı var. Öteki Light öldürmekten ne kadar hoşlandıysa bu Light iki adam öldürdü diye intihar etmeyi düşünecek kadar vicdanlı. Hangi Light'i sevdiğime gelirsek kesinlikle yeni olanı. Bana daha insanmış gibi geldi. Öteki vicdansızın tekiydi -_- Baştan beri sevmemiştim zaten öteki Light denen yaratığı -_- Aynı şekilde L karakterimiz de biraz değişik olmuş. Yani sadece birazcık olsun davranışları diyelim buna. Daha ilk bölümden beğendim gibi bakalım diğer bölümler nasıl olacak*-* Bu da böyle bir hatırlatma oldu Death Note serisini =P Bu arada izleyin! Anime dünyası yoksa sizi ayıplar eheeheh =P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder