8 Ocak 2015 Perşembe

Majokko Shimai no Yoyo to Nene


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 1
Bölüm Süresi: 100 Dakika
Yayın Şekli: Film
Diğer İsimleri: Magical Sisters Yoyo & Nene, Majocco Shimai no Yoyo to Nene
Tür: Sihir, Fantezi, Macera
Yönetmen: Hirao Takayuki
Orijinal Hikâye: Hirarin
Firma/Stüdyo: Ufotable

Yoyo ve Nene Sihir Krallığı'nda yaşayan iki cadı kız kardeştirler. Yaşamlarını lanetleri yok ederek ve bu tür şeyleri çözerek sürdürmektedirler. Yine böyle bir iş için 12 yıl önce kız kardeşini kaybetmiş bir kadın gelir ve Nene ile Yoyo'nun evinde kocaman tuhaf bir ağacın belirmesiyle gizemli bir şeyler gerçekleşir. Yoyo bu gizemli ağacı kolaçan etmek için etrafında dolaşırken kendini büyülü bir asansörün içinde başka bir yere giderken bulur. Bu yer günümüz modern Japonya'sından başka bir yer değildir elbette. Yoyo burada lanete yakalanan bir aileyle tanışır ve onları iyileştirmek için orada kalmaya karar verir.

 


Gerçekten izlerken çok zevk aldım. Kurgu olarak bir festival kısmındaki kaçamakları saçma gelmişti bana onun dışında kurgusunu da beğendim. Çizim olarak ise Yoyo'nun o arkadaki fırıldak saçları kötüydü =( Onun dışında çizimlerinin tatlılığı o kadar hoştu ki anlatamam! Hele o küçük Aki! Yerim ben onu! Babasının gençliği ise harikaydı! Ya ben böyle hafif dalgalı saçları çok seviyorum. Kızlar için ayrı şirinken erkekler içinse ayrı bir sevimlilik katıyor, ayrıca yakışıklılık =P Tabii bana göre bu =)




Ancak Aki'nin seslendirmeninin sesi bana nedense güzel gelmedi. Yani büyük sesiymiş gibiydi. Her ne kadar seslendirmeni küçük olsa bile*-* Hoş Aki'nin sesini pek duyamadığımız için pek sorun değildi, ama daha tatlı bir ses tonu beklerdim açıkcası ondan. Neyse bu arada diğer sevdiğim karakterlerden biri kesinlikle Bihaku! Bihaku çok tatlı bir kedi. Her ne kadar kafatası biçiminde bir kafası olmasına rağmen, çok şekerdi! Yoyo'ya aşırı sadık ve onu çok seviyor. Tabii bu sevgi karşılıklı =)





Böyle karışık bir iyi kötü ayrımı yaptıktan sonra azıcık konuya değineyim. Yoyo ve Nene adlı kız kardeşler birlikte gül gibi geçinip gitmektedirler. İşleri, lanetleri belli bir ücret karşılığında kaldırmaktır ve bunu yüzde yüz başarıyla gerçekleştirirler. Bu kız kardeşlerin ilginç bir yanı vardır! O da Yoyo'nun Nene'den yaşça büyük olmasına rağmen boy olarak aşırı derece de ufak olmasıdır. Bunun dışında ise Nene'den aşırı derece güçlü bir büyü gücüne sahiptir. Nene ise daha akıllıdır diyebiliriz. Yani birbirini tamamlayan bir çift olmuşlar =)




Bu arada bu iki kız kardeş birbirlerini gerçekten çok seviyorlar ve birbirlerine oldukça bağlıdırlar. Bunu sonlara doğru daha iyi görüyoruz. İşte hikâye hızlı bir şekilde ilerliyor baştan, bir ağaç çıkıyor. Sonra Yoyo, Japonya'ya transfer oluyor filan... Burada biraz daha uzayarak normal bir genç kız gibi görünüyor hatta. Hatta ve hatta burada insanlarla tanışarak aşık olma yoluna bile hafifcene ilerliyor gibi =P Neyse Yoyo zamanla buranın güzel bir yer olduğunu görüyor, insanların nasıl bir arada yaşadıklarını, yardımseverliklerini filan görüyor. Yani Yoyo'nun gözünden dünyanın ne kadar güzel ve yaşanabilir bir yer olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Bu açıdan da tam olarak diyemesem bile iyi tasarlamışlar olayları. Neyse sonrası nasıl deriz =P Arap saçı gibi çözülüyor... Kısaca izleyin diyeceğim güzel filmlerden biridir kendisi =)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder