13 Aralık 2014 Cumartesi

WATAMOTE


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 12+1
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri:
Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!, Watamote: No Matter How I Look at It, It`s You Guys` Fault I`m Not Popular!
Tür: Günlük Hayat, Komedi, Okul, Otaku
Yönetmen: Oonuma Shin
Firma/Stüdyo: Silver Link

 Tomoko Kuroki sosyal hayatı yerlerde sürünen otakuluğun zirvesine oynayan otome oyunlarından vazgeçmeyen velhâsıl kendine ise hiç özen göstermeyen sıradan asosyal bir kızdır. Lise hayatına girmesiyle bütün bunların değişeceğini düşünmektedir. Kendini yeni baştan yaratarak asosyalliğini yıkacak ve okulda ünlü bir genç kız olacaktır. Hatta daha da fazlası erkeklerin gözdesi olan okulun yıldızı olmak istemektedir. Ancak bu Tomoko için sadece sıradan bir imkânsızlıktan başka bir şey değildir. Velhâsıl Tomoko her şeye rağmen vazgeçmez ve yıllarca oynadığı aşk oyunlarının da gücüyle elinden geleni yapmaya çalışır.


2013 yapmı harika ötesi bir eser! Hele ki kişiliğinize uyuyorsa tam bir şaheser =P Bu eserin sizi etkilemesi için illa otaku veya asosyal olmanız bile gerekmiyor bana göre. Zira açılış ve kapanış parçalarıyla sizi baştan fetheden seri günlük yaşamda kendimizi nasıl başkaları için paraladığımızı gösteriyor. Okulun değil herhangi bir yerde bile olsa göze batma çabası, insanlarla iletişim kurma çabası hatta daha fazlası liderlik rolü veya ünlü olma isteği gibi...


Kendimizi olduğumuz gibi kabullenememek sorunu yani yaşadığımız. Bu sorun nedeniyle herkes gibi olursak hatta daha fazlası olursak kendimizi mutlu hissedeceğimizi sanırız. Ve bu şekilde elimizden geldiğince bir değişimin içine sokarız kendimizi. Ancak bu değişim gerçekten isteyerek yapılırsa iyi sonuçlanır. Yoksa düşünsenize istemeyerek yapılan bir değişim sadece çift kişilik yaratmaktan başka bir şey kazandırmaz bize.



Görünüşümüz, davranışlarımız ve ağzımızdan çıkan tüm sözler başkasının olur, ancak içten içe düşündüğümüz tüm şeyler bizi yer kemirir. Bu da bir noktadan sonra kendimizi tüketmemize neden olur derken, konuyu fazla irdeliyormuşum gibi hissettim bir an =P

Tatlı =)
Tatlı =)


Sonuç => Acı =)

Neyse yahu konu bakımından işte kendini değiştirmek isteyen kızımız bunu her defasında fiyaskoyla sonuçlandırmasını o kadar iyi başarıyor ki sonuçta biz bile hüsrana uğruyoruz. Zira Tomoko'nun gerçekten tatlı sıradan bir liseli kız hayatına geçiş yapmasını isterdim. Ancak Tomoko'nun gerçek kişiliği kesinlikle çok daha matrak ve kendini yansıttığı için daha çok seviyorum. Yani yapmacıksız, neyse o olan biri. Kendini hiçbir şekilde kasmayan, aklında binbir tane tilki dolanan. Ha tabii kendisi bir şey olamamışken başkasının da olmamasını dileyen ayrıca kopuk bir tarafı da var, ama olsun kim de böyle bir his yok =P


Hikâye Tomoko'yu ele alırken bir diğer taraftan kendisi gibi olan erkek kardeşini de görüyoruz. Ancak olay şudur ki erkek kardeşi erkek olmasından mı ne kaynaklanıyordur bilmiyorum, etrafında arkadaşları var ve kendini arkadaş bulmak için kasmıyor. Yani neysem oyum havasında ve ünlü olmak gibi saçma bir olayı da yok. Zira arkadaşları olması ona yetiyor. Zaten kendi kişiliğini bozmadığı için arkadaş çevresi de ona göre şekilleniyor. Ancak Tomoko iletişim kurmaktan bile aciz olduğu için erkek kardeşi kadar şanslı değil. Tomoko gibi olduğu için erkek kardeşini de ayrıca sevdim bu yüzden. Hele ablasının garip davranışlar yüzünden kaçışları yok mu tam kopmalık. Ayrıca ablası yüzünden ayrıca bir çile çekme dönemi yaşıyor orası da ayrıca bir kopmalık.

Tomoko'nun hayali =P

Zaten seri baştan aşağı kopmalık olduğu için her şeye ayrı ayrı gülüp ayrı ayrı kendinizden bir şeyler bulmanız olasıdır. Serinin ovasını izlemişken tanıtayım dedim. Ancak ovasını seri kadar güzel bulamadım açıkcası. Yani daha güzel yapabilirlermiş, ama olsun*-* Bitirmeden yazıyı =P İzleyin ve izletin derim =)

Ovadan bir sahne =P


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder