6 Aralık 2014 Cumartesi

Genshiken


Yıl: 2004
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Genshiken: The Society for the Study of Modern Visual Culture
Tür: Komedi, Yaşamdan Kesitler, Otaku
Yönetmen: Ikehata Takashi
Orijinal Hikâye: Kio Shimoku
Firma/Stüdyo: Palm Studio

  Kanji Sasahara çiçeği burnunda bir üniversite öğrencisidir. Ve üniversitelerin meşhur kulüplerinden zira, o kenarda köşede kalmış Modern Görsel Kültür Araştırma Topluluğu yani kısaca Genshiken adlı kulübe üye olmuştur. Birbirinden kopuk anime-manga otakularının bulunduğu bu kulüp ilk başta Sasahara için tuhaf gelse bile zamanla kendi içindeki yeteneği ortaya çıkartmaya başlayarak onların arasına karışmaya başlar.




10 yıl dile kolay =) Otakuların kesinlikle izlemesi gerektiğini düşündüğüm bir eser kendisi. Zira otakuluğu anlatıyor hehe =)

Genshiken 2004
Genshiken 2006 - Ova
Genshiken 2
Genshiken Nidaime no Roku - Ova
ve son olarak yayınlanan ki uzun bir aradan sonra hele...
Genshiken Nidaime

Bu serinin ilginç bir yanı ise, seriden seri üretilmesidir. Serinin içinde yer alan Kujibiki Unbalance anime serisi daha sonradan gerçek anime olarak ovaları çekilmiş sonra ise Tv serisi olarak çekilmiştir. Tabii Kujibiki bayağı çatlak bir animedir, izlemeniz size kalmış. Velhâsıl Genshiken ile alakalı olduğundan izlemenizi tavsiye ederim gene de...

Madoka Magica'dan =P

Genshiken'in hikâyesi ilk başta kültür topluluğunun eskileri ve yenileri ağırlaması ve birlikte yeni işler yapmasıyla başlıyor. Kulübün içinde gelişen olaylar ve yeniyle eskinin karışması sonucu yeni dostluklar ve aşkların doğmasıyla bu bağ daha da güçleniyor. Tabii her zaman mutlu anlar yok, hüzünlü anlar da var.


 Seri genel olarak otakuluğun nasıl bir şey olduğunu gösterirken bunun iyi ve kötü yanını da gösteriyor. Zaten bu yüzden bu seriyi izlemenizi ayrıca istiyorum. Hem anime-manga otakuluğuna farklı bir bakış açısıyla bakacaksınız hem de bu kulübün içinde birlikte olan insanların aralarında oluşan bağlarına... Serinin tek kötü yanı kısa olması, ancak bunu ovalarla ve devam sezonlarıyla uzattığı için bu pek sorun olmuyor. Zira demin de gösterdiğim gibi 6 sezonu var ve bu 6 sezon boyunca yeni üyelerin ve daha başka karakterlerin seriye katılmasıyla renklenerek devam ediyor hikâyemiz.


Dahası yeni üyeler gelse bile eskilerin asla unutulmadığı hatta eskilerin aralarındaki bağların yeni sezonlarda daha ön plana çıktığını görmek sizi daha bir ekrana bağlayacaktır mutlaka. Başka başka ne vardı... Geçen sene izlemişim son seriyi işte =P Neden tanıttım peki =P Aynı yıl çıkan ovasını yeni izledim o_O Yeni gördüm ne yapayım =P Yazmadan bitirmeyeyim bari şunu. Serinin karakterleri ayrı bir şenliklidir, kendinizden bir parça bulmanız kesinlikle olasıdır, o yüzden yeniden ve yeniden kesinlikle izleyin derim =)

Ehe!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder