16 Şubat 2014 Pazar

Haiyore! Nyaruko-san Serisi

Resimlerin hepsi "Haiyore! Nyaruko-san W" serisindendir.


Haiyoru! Nyaru-Ani

Yıl: 2010
Bölüm Sayısı: 9
Yayın Şekli: ONA
Tür: Komedi, Romantik, Yaşamdan Kesitler
Yönetmen: Azuma Tani
Firma/Stüdyo: DLE Inc.

Gümüş renk saçlı sevimli Nyarlko aslında antik çağlardaki canavar tanrısı Nyarlathotep'in ta kendisidir. Arkadaşları ise sıradan bir insan olan Mahiro ile diğer bir canavar olan Cthugha'nın dişi versiyonu olan Cthuko'dur. Bu üçlünün günlük yaşantıları anlatılır.




---



Serinin ilk eseri, flash anime versiyonu olarak yapılmış ve görücüye sunulmuştur. Aslına bakarsanız pek de hatırlamıyorum =P Çok da sevdiğimi söyleyemem zaten hatırladığım kadarıyla...


  
Haiyoru! Nyaruani: Remember My Love(craft-sensei)

Yıl: 2010
Bölüm Sayısı: 11+1
Yayın Şekli: TV
Tür: Aksiyon, Komedi, Fantezi, Romantik, Bilim-Kurgu, Harem, Parodi
Yönetmen: Azuma Tani
Firma/Stüdyo: DLE Inc.

Görünüş olarak gümüş saçlı bir kız şeklini alan Nyaruko aslında şekli olmayan bir Cthulhu tanrısıdır. Sıradan bir lise öğrencisi olan Mahiro Yasaka'yı bir gece uzaylılar takip ederken Nyaruko onu kurtarır ve o andan sonra Mahiro'nun peşinden ayrılmaz.

---



Serinin ikinci eseri. Bu yapım hikâyenin yeniden yapılmış hâlidir. Bölümleri ilk eser gibi kısadır ve açıkcası bu sezonu da pek hatırlamıyorum, ama öyle ahım şahımda değildi yanlış değilsem...



  
Haiyore! Nyaruko-san

Yıl: 2012
Bölüm Sayısı: 12+1
Yayın Şekli: TV
Tür: Aksiyon, Komedi, Fantezi, Romantik, Bilim-Kurgu, Harem, Parodi, Okul
Yönetmen: Tsuyoshi Nagasawa
Firma/Stüdyo: Xebec

 Cthulhu mitolojisinin tanrılarından biri olan Nyarlathotep aslında bir uzaylı olup Gezegen Savunma Teşkilatı'nda çalışmaktadır. Görünüş olarak istediği şekle bürünebilen kısa adıyla Nyaruko, gümüş saçlı tatlı bir kız olarak Dünya'yı korumak için gelir. Organize suç örgütü ise ilaç kaçakçılığı gibi kötü işlerinin yanında köle ticareti de yapmaktadır ve hedeflerindeki insanlardan biri de Mahiro Yasaki adlı genç bir çocuktur. Nyaruko'nun görevi ise Mahiro'yu ne olursa olsun her yerde korumaktır ve buna eviyle okulda dahildir.

---



Farklı bir yönetmen ve farklı bir stüdyo ile yapıldığından mıdır nedir... Severek izlediğim ilk serisi olmuştu... Hatta eski bir yorumumu buldum onu koyayım buraya.
"Bu seriden önce iki flash versiyon serisi çıkmıştı, açıkcası onları pek sevmemiştim, ama bu seriyi tuttum gibi. Karakterler gözüme batmıyor ve ilk iyi yanı bu. Kurgusu parodi üzerine olduğundan oldukça eğlenceli. Romantizmden çok zaten komedi üzerine kurulu. Parodi severler için normal seviyede bir seri diyebilirim açıkcası."



Haiyore! Nyaruko-san W

Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 12
Yayın Şekli: TV
Tür: Aksiyon, Komedi, Fantezi, Romantik, Bilim-Kurgu, Harem, Parodi, Okul
Yönetmen: Tsuyoshi Nagasawa
Firma/Stüdyo: Xebec

Nyaruko hâlâ Mahiro'ya olan aşkını anlatamadığını düşünerek her fırsatta Mahiro'ya aşkını ilan etmeye devam ediyor. Mahiro ise bu kadar üstüne gelinmesini istemediğinden devamlı Nyaruko'dan kaçmaya devam ediyor. Kuuko ise Nyaruko'ya olan aşkını devam ettirse bile Mahiro'dan da hoşlanmaya başlıyor. Hasuto ise erkek olmasına rağmen Mahiro'ya olan aşkını devam ettiriyor, ancak Mahiro onu sadece küçük bir erkek kardeş gibi görüyor. Evin annesi Yoriko ise tüm bu cümbüşün içinde ortama oğlundan fazla ayak uyduruyor. Mahiro ise tüm bu olan bitenin sonunda sadece biraz huzur istiyor.

---


Haiyore! Nyaruko-san'ın devam serisi olup son gaz güldürüye devam etmişler =P Hani haremi içinde barındıran bir seri olmasına rağmen kesinlikle parodisi sayesinde bu haremi acayip bir komediye çeviriyor. Önceki serisi gibi eğlenerek izledim. Parodi türünü sevenler için güzel bir seri kısaca =P Her bir karakter ayrı bir güzel seride. Başta Nyaruko adlı cadımız geliyor elbette. Çatlağın önde gideni kendisi =) Bazı bazı kendisini Usagi Tsukino'ya benzetmiyor değilim açıkcası... Mahiro'yu da ayrı bir seviyorum. Çocuğun tek istediği biraz huzur, ama nedense bütün herkesin ona aşık olma eğilimi var =P Yani ben bile oldum diyebilirim =P Hehe! =P




Konudan pek bahsetmek istemiyorum, zaten uzaylılar, tanrılar karmakarışık bir hikâye var elimizde. Yalnız kısaca nedir?! Nyaruko'nun Mahiro'ya olan sonsuz aşkı =) Kısaca bu konuyu özetler =) Seride birçok animeye ve filme göndermeler mevcut. Zira hepsini aklımda tutmadım ve buraya tek tek yazmak istemiyorum. Ancak birkaç resimde bunları görmeniz mevcut. Şahsen bir sürü resim çektim*-* Ayrıca rengarenk ortamıyla gözünüzde şenlik yapacaktır =) Hı bu arada açılış müziğini de koyayım, çok sevdim*-* Kapanışı da güzeldir =))) Aklıma gelmişken serinin devamı gelecek mi?! Bir haber göremedim, ama umarım gelir, şayet Mahiro'nun aşkını itiraf etmesini istediğim kısa da olsa bir ova isterim =)))














5 yorum:

  1. Açıkcası gelmesini isterim. Haber de takip etmiyorum, ama en son bu yıl ovası çıktığına göre yeni bir seri gelme olasılığı da olabilir. Yakın zamanda olmasa bile...

    YanıtlaSil
  2. ISSIZ ADAYA DÜŞTÜKLERİNDE ÜSTÜ BOYALI TOPLA YAPILAN CAST AWAY GÖNDERMESİ GÜZELDİ

    YanıtlaSil