13 Şubat 2014 Perşembe

Arata Kangatari


Tür: Fantezi, Aksiyon,Romantik
Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 12
Yönetmen: Kenji Yasuda, Woo Hyun Park
Orijinal Hikâye: Yuu Watase
Firma/Stüdyo: JM Animation, Satelight

Arata Hinohara ortaokulda en iyi arkadaşı olan Masato Kadowaki tarafından sebebini tam olarak anlayamadığı bir nedenden dolayı zorbalığa uğrar. Liseye geçtiği hâlde Masato onu rahat bırakmaz ve okulda kimsenin onunla arkadaş olmaması için elinden geleni yapar. Tam her şey tam olarak düzelmese bile yoluna girdiği sırada hatta Arata bir tane arkadaş edindiği zamanlarda Arata yeniden arkadaşı tarafından ihanete uğrar.

Başka bir dünyada ise Arata adlı başka bir genç, soyundan yıllardır bir kız doğmadığı için kendisi kız kılığına girip yeni prenses olarak ülkeyi yönetmek için tahta geçecektir. Velhâsıl eski prensesin yönetiminde olan 12 Shinsho tören anında eski prensesi öldürür ve suçu Arata'ya atar. Arata bu olaydan kaçar ve Kando Ormanı'na saklanır. Bu ormanın büyüsü sayesinde Arata ve Arata Hinohara'nın ruhları yer değiştirir. Arata enerjik dışa dönük karakteri sayesinde öbür dünyaya alışırken, Arata Hinohara ise öldürülmek üzere olduğu bu dünyada düşmandan kaçmak ve kendine olan özgüvenini kazanarak insanlara güvenmeyi öğrenmek zorunda kalır.




---

Güzel mi? Hım tam olarak hayır. O yüzden baştan söylemem gerekir ki izleseniz de olur izlemeseniz de pek bir şey kaybetmezsiniz açıkcası. Klasik bir başka dünya hikâyesi kısaca. Başka bir dünyada seçilmişi oynuyoruz yine. Böyle konuları sevmememden ileri gelmiyor tabii animeyi sevmemem, daha doğrusu konunun işlenişi hoş olmamış. Her sahnede "Evet, şimdi bunu yapacak ve bu böyle olacak. " havası var. Sanki bu türdeki eski anime serilerinin toplanıp bir araya konmuş hâli bile diyebiliriz. Serinin güzel yanları var mı peki?! Farklı çizilmiş bir dünya görmek istiyorsanız eğer güzel arkaplanlar görebilirsiniz. Daha çok tabii böyle sarayları filan kastediyorum. Onun dışında ne vardı bakalım... Hım karakterleri de geçersek eğer... Şey diyebilirim ana karakterimizin ihanete uğraması ve bu ihanet olgusunun yeni geldiği dünyada bile insanların başına çokca gelmesi ki aslında burada da abartılmış denebilir... Niyedir dersek... Çocuğun etrafındaki herkes ihanetle örülmüş bir olaydan geçmiş sanki... Abartılı olmuş yani kısaca. Dediğim gibi izleyin veya izlemeyin size kalmış =P Bu arada unutmuşum... Sonu açık bitiyor, yani açık değil de, devamı bildiğiniz gelecek gibi bitiyor. Tabii gelmesini hiç istemem...





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder