21 Şubat 2015 Cumartesi

Hitohira


Yıl: 2007
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Komedi, Okul, Drama, Kulüp
Yönetmen: Nishimori Akira
Orijinal Hikâye: Kirihara Izumi
Firma/Stüdyo: Xebec M2

 Asai Mugi utangaç bir kızdır ve Kumataka Sanat Akademisi Lisesi'nde ki ilk yılıdır. Mugi liseye başladığında hangi kulübe üye olacağını seçemez, ama sonra Drama Araştırma Topluluğu'nun başkanı Ichinose Nono tarafından Mugi'nin şaşılacak derecedeki güçlü sesi farkedilir. Nono, Mugi'yi kulübe girmesi için zorlar ve sonunda Mugi bu baskı sonucunda kulübe üye olur. Mugi ilk başta bunun bu kadar da kötü olmadığını düşünür, ama sonradan kulübün bu yıl içinde iki oyun sergileyeceğini ve kulübün üyelerinin az olması yüzünden bu iki oyunda birçok rolde birden oynayacağını öğrenir. Zamanla, Mugi'nin kişiliği kulüp üyelerinin etkisiyle değişmeye başlar.




Sessiz sakin ilerleyen serileri seviyorsanız bu seriyi önermek gerekir. Yani sessizlikten kastım fazla aksiyon ve dalavere içermeyen normal okul animelerinden biri. 2007 yılında yayınlanmasına rağmen sanki 90'lı yılların anime serileri gibi hissettirdi bana. Karakterler, hikâye, kurgu ve son olarak çizimleriyle bunu size fazlasıyla hissettiriyor yani. Karakterler demişken her bir karakterin gerçekten karakterli bir yapıya sahip olduğu güzel bir anime. Karakterliden kastım öyle saçma sapan karakterlerle bezenmemiş bir seri, ancak karakterlerin üzerinde de fazla durulmamış.





 Maalesef ana karakterimiz olan Mugi'nin etrafında döndüğü için diğer karakterlerin yaşantılarını çok ucundan gösteriyorlar. Nitekim Mugi ve Nono dışında pek bir geçmiş veya olay göremedik. Her ne kadar Mugi ve Nono etrafında dönse bile olaylar Mugi'nin arkadaşı Kayo'da tam olarak olmasa bile ona destek vererek Mugi'nin dışadönük biri olmasını istemektedir. Dışadönük demişken hikâye zaten Mugi'nin heyecanını yenerek insanlarla düzgün bir iletişim kurmasını konu alıyor.

 



Drama araştırma kulübü ise buna ön ayak oluyor bir şekilde. Kulüp üyeleri sadece kulüplerinin dağılmaması için uğraşırken Mugi'nin o müthiş sesini duyduktan sonra onun iyi bir sanatçı olacağını da düşünmüşlerdi elbette. Buna en çok inanan ise Nono'ydu elbette. Böyle bir sese sahip olan birisinin tiyatro için iyi olacağını düşünmesindendir. Ancak bu Mugi için neredeyse imkânsıza yakındır ve öyle de olur.




Serinin yarısına kadar Mugi ne yapacağını bilemez, ancak kulüp üyelerinin desteği ile çabalamaya başlar. İşte burada biri daha devreye girer ki -sarışınların hep matrak olduğu konusunda haklıyım sanırım- Chitose adlı kızımız Mugi'yi iyi bir arkadaş ve ayrıca ezeli rakibi olarak görür tiyatro açısından. Ancak Mugi'yi çok sevdiğinden ona her daim destek olur. Ve bunu cidden iyi bir şekilde yapar.




 Bu arada seri içerisinde romantizm var, ama öyle göze batacak cinsten değil. Daha çok hüzünlü geçmişler ve gelecek var. Veyahut tam gaz komedi =P Komedi olmazsa olmaz bence =) Ve işte bu seride de bolca var =) Yani komedi ve dram dışında diğer türlerden az buçuk koymuşlar içine diyebilirim =P Korku bile vardı haha :D Bu arada sonunun normal bir son gibi bitmesini beklerken biraz garip bir şekilde bitti. Garip derken biraz saçma geldi bana diyebilirim hatta. Ancak bitti, yani açık bir son bırakmadan bitti, bu açıdan sorun yok yani =)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder