23 Şubat 2015 Pazartesi

Soredemo Sekai wa Utsukushii


Yıl: 2014
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: The World Is Still Beautiful, Still world is Beautiful
Tür: Fantezi, Komedi, Romantik, Shoujo, Macera
Yönetmen: Kamegaki Hajime
Orijinal Hikâye: Shiina Dai
Firma/Stüdyo: Studio Pierrot

Yağmur yağdırma gücü bulunan Yağmur Düklüğü küçük bir yer olmasına rağmen Güneş Krallığı bir tehdit olarak görür ve orayı işgal etmek yerine Dük'ün kızlarından biriyle evlenme şartını koşar. Bunun üzerine 4 prensesten en küçüğü olan Nike evlilik için Güneş Krallığı'na gider. Güneş Krallığı'nın kralı tahta geçtiğinden itibaren tüm dünyayı dize getirmiş ve bunu da sert bir şekilde yapmıştır. Nike anlatılanlara göre kralın korkunç bir canavar olduğunu düşünürken kralın genç bir çocuk olduğunu öğrenmesiyle şaşırır. Ancak şaşırması geçince bunun gerçek olduğunu öğrenerek Güneş Krallığı'ndaki yaşamına alışmaya başlar.




Uzun zamandır izlediğim en güzel animelerden biriydi. Hoş shoujo türü olduğundan olsa gerek! Haha yok yahu nice shoujolar gördüm beş para etmez. Ancak bu tür shoujo yapıtları seviyorum. Bu arada baş kız karakterimiz bana Zetsuen Tempest'teki cadıyı hatırlattı*-* Ayrıca konunun işleniş tarzı ise bir sürü animeyi hatırlattı, bunlardan aslında tam benzemese bile Sailor Moon animesiydi. Nedeni ise komedi sahnelerinin benzerliğiydi. Uzun zamandır böyle sahneleri görmedim anlaşılan =) Bir ara izlerken Usagi'de böyle yapardı falan filan düşündüğüm oldu.



Ne şeker yahu*-*

Hikâye hüzünlü bir geçmişe sahip olan kralımızı anlatıyor. Annesi suikasta kurban gitmiş. Daha öncesi ise annesi sarayda istenmeyen bir kadınmış zaten. Bu yüzden kralımız hep gözlerden uzak büyümüş. Yani bu yüzden biraz kalbi katı diyebiliriz. Kalbinin katılaşmasının asıl sebebi ise annesinin öldürülmesi tabii. Annesi onun her şeyiydi ve o ölünce büyük bir boşluğa düşüyor kralımız. Gerçekten kral olunca ise öfkesini diğer ülkelerden çıkarıyor.




Tabii bunun sonucunda tüm dünyaya hâkim olurken kalbi gitgide soğuyor. İşte tam bu sırada bizim kızımızla olan evliliği gün yüzüne çıkıyor ve Nike'in gelmesiyle kralımız günden güne değişiyor. Değişmeden çok asıl kişiliğine dönüyor diyebiliriz aslında. Yani kralımız iyi biri özünde, ancak yaşadıklarından dolayı iyi duyguları silikleşmeye başlamış diyebiliriz. Hatta tam olarak silikleşmiş bile demesek olur, çünkü tam belli etmese bile ülkesinde yaşayan insanlara çok iyi davranmakla beraber eşitliği de getirmeye çalışmış.











Neyse Nike kızımızdan bahsedelim. Nike ele avuca sığmayan bir kız =) Ülkesinin en güçlü yağmur çağıranı olduğu gibi en çatlak kişisidir. Her şeyi yapabileceğini inanır ve kendi başına her şeyi üstlenir. Aynı tek başına kralın sarayına gitmeye çalışması gibi =P Zaten böyle bir kız olmasaydı eğer kralın kalbini de kazanamazdı sanırım. İki soğuk insan birbirini ısıtamaz herhalde*-*




Dedeler serinin en matrak karakterleriydi =P

Serinin yan karakterleri kesinlikle harikaydı. Animelerde sevdiğim şeylerden biridir bu! Yan karakterlerin iyi olması! Karakterlerin hepsi eğlenceli olduğu gibi karakter tasarımları da iyiydi. Çizimler ve seslendirme aynı şekilde harikaydı. Bir de tür olarak girmese bile her bölümde Nike'in yağmur çağırma şarkısını duyuyuyoruz. Yani güzel bir müzik ziyafeti de çekiyorsunuz. Yani romantizm, komedi, arada macerayla karışık fantezi dünyasında ülke ilişkileri, insan ilişkileri falan filan olan harika bir shoujo türü kesinlikle. Tavsiye edilir!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder