18 Şubat 2015 Çarşamba

Kamigami no Asobi


Yıl: 2014
Bölüm Sayısı: 12
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Kamigami no Asobi - Ludere deorum
Tür: Fantezi, Bishounen, Shoujo, Drama, Romantik, Süper Güç, Komedi, Okul
Yönetmen: Kawamura Tomoyuki
Firma/Stüdyo: Brain`s Base

Yui Kusanagi normal bir lise öğrencisidir. Evinde bulunan eski bir kılıca bakarken başka bir boyuta geçer. Yui'nin buraya gelmesini isteyen kişi ise aslında Tanrıların Tanrısı Zeus'dur. Zeus'un Yui'yi buraya getirmesinin sebebi insanlar ve tanrılar arasındaki iletişim kopukluğudur. Bu kopukluğu düzeltmek için efsanevi genç tanrıları bir araya toplayıp onların insanî duyguları anlaması için bir eğitimden geçmesini ister. Buradaki insan ise elbette Yui'dir. Yui artık bu genç tanrılar ile bir insan okulunda bir yıl boyunca eğitim alacak ve onlara insanî duyguları öğretmeye çalışacaktır.




İlk başta sevmedim*-* Aha işte geldik harem konulu hikâyemize derken beni biraz da olsa yanılttı ve seyri gerçekten güzel oldu. Belki daha da iyi olabilirdi, ancak hiç yoktan iyi bir seri yapmışlar diyebilirim. Hikâye, karakterler -ilk başta sevmesem bile- çizimler ve kurgu hoş ve yerindeydi diyebileceğim cinstendi. Böyle animelerde genelde kız ana karakterleri pek sevmem, çünkü pek bir uyuz tipli yaparlardı. Aşırı şapşal vs türünden. Ancak bu seride kızımız kendini sevdirmeyi başarıyor kesinlikle. Sadece fazla üstüne düşülmemiş gibi geldi bana.





Zaten ona bakarsak diğer karakterlerin bile fazla üstüne düşülmediğini söyleyebilirim. Ama belli olmaz ikinci sezon filan gelebilir kimbilir*-* Genelde anime haberlerini öyle her gün takip etmediğim için eskisi kadar, o yüzden pek de haberim yok*-* Ama gelse iyi olurdu. Bahçede yaşadıkları gibi olayları bir de insan dünyasında görmek isterdim. Hatta daha bile eğlenceli olurdu zannımca. Derken*-* Ovası gelecekmiş listeme bile almışım hehehe =P





Bu arada cidden ilk başta çizimlerinden de dolayı erkek karakterleri pek sevmedim. Alışıldık karakterler gibi geldi, ancak izleyince bu önyargım hafifledi ve karakterleri sevdim. Seri boyunca pek kendini belli etmese bile bir karakterimiz var ki o da evlere şenlik... Hiç üstüne düşülmemiş ve sonlara doğru peydah oluyor beyefendi. Bu açıdan biraz saçma buldum o karakteri. Ayrıca bir de tavşanımız var, ancak o tavşanımız sıradan bir tavşan. Açıkcası konuşabilse veya farklı bir özelliği olsa kesinlikle animeyi daha şenlikli yapabilirdi. Bunun yerinde Yui'ye yardım eden bir oyuncağımız var, ancak o bile seride az gösteriliyor... Sevdim kendisini ayrıca =P












Neyse konusu ise sade olmakla bile gerçekten hoş bir konuya değiniyor. Şu günlerde neredeyse kaybettiğimiz insanî duyguların tanrılara öğretilmesi... Bunu biz bile yapamazken bir de tutup tanrılara mı öğreteceğiz? diyesi geliyor insanın... Son günlerde yeryüzünde inanılmaz olaylar devam ederken, güzelim ülkemiz ise günden güne çürümeye başlıyor.










Buna dur diyen binlerce insan olmasına rağmen her gün olan korkunç cinayetler bizi insanlığımızdan soğutuyor. İşte tam bugünlerde böyle romantik-komedi-drama üçlemesinde gelişen bir seriyi izlemek ve bundan böyle insanî dersler almak gerçekten tuhaf geliyor insana. Bir şeyler daha karalayacaktım, ancak yazma hevesim kaçtı... Neyse... Bishounen türü için izlenebilir güzel bir seri diyorum kısaca =)




6 yorum:

  1. ovasının ne zaman çıkacağıyla ilgili bir bilgin var mı? :)

    YanıtlaSil
  2. Ovası iptal edilmiş olabilir ya. Animelistte listemde yok, sayfası da yok artık. Anidb de bilgi yok. =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karakterin güçleri var mı? Yoksa izlemeye gerek yok

      Sil
    2. Kız karakterimiz normal bir kız. Zaten normal bir insan olması gerekli sanırım, yani sonuçta insani duygular filan öğretiyor tanrılara. Özel gücü olsa tanrılarla aynı gibi bir şey olurdu sanırım =) Sen bilirsin, ama yine de eğlenceliydi diye hatırlıyorum. Vaktin yoksa ayrı tabii :)

      Sil
  3. Mutsuz sonla mı bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu, hoş belli bir sonu da yoktu zaten animesinde diye hayıtlıyorum, ama mutsuz olacağını da sanmam.

      Sil