9 Kasım 2014 Pazar

Karas


Yıl: 2005
Bölüm Sayısı: 6
Bölüm Süresi: 30 Dakika
Yayın Şekli: OVA
Diğer İsimleri: The Karas
Tür: Aksiyon, Fantezi
Yönetmen: Satou Keiichi
Firma/Stüdyo: Tatsunoko Production

 Gelecekte bir zamanda eskiden beri var olan youkai adındaki varlıklar insanlar tarafından unutulmaya yüz tutmuştur. Şehirleri koruyan ayrıca Karas adı verilen savaşçılar vardır ve savaşçıları seçende Yurine adlı özel güçleri olan varlıklardır. Bundan önce seçilen Karas yani Eko, bu şehri yüzyıllarca korumuş, ama sonra insanlardan nefret ederek şehre korku salmaya başlamıştır ve bunu da youkaileri yanına çekerek yapmaya çalışır. Youkailer de kötü tarafa geçerek mekanik bir canavara dönüşerek mikura olurlar.

Şehrin eski koruyucusu Eko, kötü tarafa geçtiği için yeni bir koruyucu doğar. Yeni Karas, Otoha adındaki bir adamdır. Otoha aynı zamanda youkailerin doktorudur. Otoha şehri korumaya devam ederken Eko'da ordusunu güçlendirmeye devam eder. Bu sırada şehirde tuhaf bir seri cinayet baş gösterir. Cinayet sonucunda orada olan kişilerden yalnız biri hayatta kalıyordur her defasında. Ölen kişiler ise vücut sıvıları tamamen emilmiş bir şekilde bulunuyorlardır. Bu cinayetin peşine ise Kure Narumi adlı dedektif gönderilir. Kure bu işin peşindeyken Nue adlı adamın bu işin içinde olduğunu keşfeder ve asıl savaşın içine doğru sürüklenir.

Yurine=P

Üç sene önce filan izlemişim, ama yeniden izleme gereği duydum. Karas anime serisi Tatsunoko Şirketi'nin 40. yılını kutlama amaçlı yapılmış olup cidden harika bir eserdir. Müziklerinden tutun görsel şenliğiyle sizi alıp götürüyor resmen. Hikâye ilk başta tuhaf gelebilir, ama sonradan olayları anlayınca yani, izlemek daha keyifli hale gelecektir eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder