28 Kasım 2014 Cuma

Minami-ke


Yıl: 2007
Bölüm Sayısı: 13
Bölüm Süresi: 24 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Okul, Komedi, Günlük Hayat
Yönetmen: Oota Masahiko
Orijinal Hikâye: Sakuraba Koharu
Firma/Stüdyo: Daume

Haruka, Kana ve Chiaki adlı üç kız kardeş birlikte aynı evde yaşamaktadırlar. Bu üç kız kardeşin okul ve günlük hayatlarında başlarına gelen, genelde komik olayların anlatıldığı bir hikâyedir.


Bu seriyi çok severim. Komediden oluşuyor, ama güzel bir şekilde aile bağlarını da yansıtıyor, ayrıca arkadaşlık kavramını... Bir de romantik tarafı var, ancak bunu öyle ahım şahım beklemeyin, yani o bile komik tarzda sunulduğundan pek öyle romantik dakikalar göremezsiniz =P Velhâsıl bu animeyi uzun yıllar önce izlemiştim*-* Kim bilir ne zaman =P Belki çıktığı yıl bile olabilir :D Yani tarih 2007 filan hehe :D Bu serinin devam sezonları da mevcut.

Minami-ke
Minami-ke Okawari
Minami-ke Okaeri
Minami-ke Betsubara - ova
Minami-ke Tadaima
Minami-ke Omatase - ova
Minami-ke Natsuyasumi - ova

4 sezon ile birlikte 3 ova... Her biri birbirinden eğlenceli sezonlar yani =) Bu serinin yazarının diğer bir yapımı olan Kyou no Go no Ni serisi de aynı tatlılıkla sizi eğlendirecektir.


Uzun zaman önce izlediğimden seri hakkında sıcağı sıcağına pek bir şey paylaşamasam bile izlemenizi tavsiye ederim. Böyle tatlı komedi serileri seviyorsanız eğer. Bir de bu serinin sevdiğim diğer yanı ecchi tarzı olmaması. Genelde böyle ufak kızlarla sapık şeyler yapmaları ünlüdür Japonların, ama bu seride öyle bir şey mevcut değil ve bu da seriyi daha bir izlenebilir yapmış. Bu seriyi tanıtmamın asıl nedeni ise en son çıkan ovasını daha yeni izlemiş olmam ve izlemişken gireyim demem =) Böyle bir seriyi es geçmek istemem doğrusu =) Çizimlerin tatlılığıyla, güzel komik kurgusuyla ve karakterlerin hoşluğuyla yeniden izleyin diyorum ve kaçıyorum... =)

Seviyorum bu kızları =P

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder