6 Şubat 2014 Perşembe

Stella Jogakuin Koutouka C3-bu





Tür: Aksiyon, Silahlar, Kulüp, Spor, Komedi, Yaşamdan Kesitler, Okul
Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 13
Yönetmen: Kawajiri Masayoshi
Orijinal Hikaye: Ikoma
Firma/Stüdyo: Gainax

Yura Yamato hayallerindeki okul olan Stella Kadın Akademisi'ne sonunda gelmiştir. Yura için lise hayatının ilk günü eski hayatının arkasında kalarak yeni bir hayata başlaması demekti. Yalnız Yura hâlâ çekingenliğini tam olarak üstünden atamadığı için kimseyle ilişki kuramaz, işte tam bu sırada "C³" kulübünden biri onu kulübe davet eder. Bu kulüp Airsoft oyunları oynayan hayatta kalmak için birbiriyle savaşan kişilerin oluşturduğu eğlenceli bir yer olmasına rağmen Yura bu tür şeyleri kızların yapmasının tuhaf olduğunu düşünerek vazgeçer. Ancak oda arkadaşı Sonora bu kulübün başkanıdır ve Yura, Sonora'ya hayranlığı sayesinde ve gerçekten lise hayatının bu şekilde güzel geçeceğini düşünerek kulübe katılır. Yura kulübe katılmasıyla kendine güveni zamanla gelmeye başlar, ancak bu güven kendi içinde bir karmaşaya sebep olacak seviyede onu değiştirir.





Nedense bir seriye başlamadan önce afişine bakar ve ona göre az bir ön yargım olur. Tabii bu ön yargım Madoka Magica serisinden sonra tamamen değişmiştir =PPP Yine de afişine bakarak diğer seriyle az buz da kıyaslama yaparım. Hım demek bu seriye de benziyormuş gibisinden. Hatta bazen hiç türüne bakmadan izlediğim bile oluyor diyebilirim. Zaten Hentai ve türleri dışında her türü izliyorum, o yüzden pek tür takıntım yok diyebilirim. Bu serinin türünü görünce aklıma Upotte serisi geldi ve umarım böyle olmaz dedim içimden. Tabii türünde ecchi olmadığını görseydim anlayabilirdim bu durumu =P Upotte serisi silah ve kızlar üzerine kurulu sapık bir animeydi gözümde. Silahlar hakkında oldukça bilgi veriliyor animede ancak yine de önermeyeceğim bir seridir kendisi.



Her neyse Stella serisine işte bu ön yargıyla başlamam zamanla kulüp aktivitesi olayıyla bağlantılı olduğunu öğrenmemle değişti. Zaten karakterler bile iyi derecede olduğu için kendisini izletiyor. Renkli bir ortam ve hareketli, neşeli karakterlerle bir bakıma sadece kendisini bulmaya çalışan bir kızın okul kulübüne girmesiyle yaşadığı hikâyeyi izliyoruz kısaca =) Sadece bu kulüp diğer izlediğimiz müzik, spor veya edebiyat kulüplerinden farklı o kadar. Airsoft hakkında kısacık bir bilgi: Airsoft oyunu gerçeğine oldukça benzeyen silahlarla oynanır, ama mermileri insanları incitmeyecek cinsten biyolojik olarak çözülebilen plastikten üretilir. Aslında oldukça eğlenceli bir şeymiş gibi geliyor insana, ama ben de olsam tam liseye girmişim ve kendime güvenim yok ve böyle hiç bilmediğim sözde erkek oyunu olarak herkesin bildiği bir oyunu oynamak istemezdim. Ancak burada kızımız kendisine güveniyor ve ilk adımını atarak bu kulübe giriyor. Ancak ve ancak Yura'nın kişilik çatışması ve kendine belli edemediği egosu o kadar tavan yapıyor ki Sonora bunu anlamasına rağmen bunu bir türlü ona söyleyemiyor ve bu iletişimsizlik sonucu Yura kendi yolunu bir süre kaybediyor... Derken fazla konuşmak iyi değildir diyorum ve konuyu burada kesiyorum...



Ayrıca seriyi farklı kılan bir şey belirteyim. Yura'nın ilginç bir gücü var. Bu güç sayesinde kendi dünyasını yaratabiliyor ve bu güç sonraki bölümlerde Yura ve arkadaşlarına güzel bir gün geçirtecektir. Mükemmel olmasa da çerezlik anime sıfatını alacak bir anime diyorum. İzleyin varsa boş vaktiniz =) Ha bu arada! Son bölümü serinin asıl bitişinden sonra eğlenceli bir bölüm içermektedir. Bütün seri boyunca en tatlı bölüm 13. bölümdür yani =)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder