1 Şubat 2014 Cumartesi

Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Lovecome o Zenryoku de Jama Shiteiru


Tür: Komedi, Romantik, Yaşamdan Kesitler, Ecchi, Harem, Okul, Shounen
Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 10
Yönetmen: Inagaki Takayuki
Orijinal Hikaye: Kasukabe Takeru
Firma/Stüdyo: Diomedea


Hayatı yaşarken daima bir seçim karşısında kalırız. İyi veya kötü sonuç ne olursa olsun bu seçim bizim geleceğimizi etkileyecektir. Kanade Amakusa'nın hayatı ise kendi isteğinin dışında tuhaf seçimlerin ona sunulmasından dolayı kâbusa dönüşmüştür. Tam bir yıldır mutlak çoklu seçim denen lanetle birlikte yaşamaktadır. Eskiden kızlar ona bayılırken bu seçim laneti yüzünden lise hayatında dışlanmış öğrenciler arasında hayatına devam etmektedir. Ancak bir gün bu seçim sonucunda gökten bir melek düşer ve bu melek ona lanetinin nasıl kaldırılacağı hakkında bilgi verir. Daha doğrusu hafıza kaybından dolayı veremez ve bu sırada geçici Tanrı devreye girer...




Hayat seçimlerden ibaret olayı güzel düşünceymiş. Yalnız bunu ecchi ve dahası haremle birleştirince konuyu biraz boşa harcamışlar gibime geldi. Yine de hikâye dandik ötesi uçlarda gezinen ecchi serilerden olacağını sanırken beni yanılttı ve cidden iyi bir rota çizdi. Tamam sapıkça sahneler vardı, ama o kadar azdı ki o yüzden fazla üzerinde değinmek istemiyorum. Zaten bu tür sahnelerde bazı sahneler dışında yerinde yapılmış fazlaya kaçılmamış.



Konu seçimler olunca ve romantizmde içerdiği için doğal olarak delikanlımız kızlar arasında kalıyor, ama bizim delikanlı öyle aşık olma derdinde değil. Sadece laneti kaldırmak ve normal lise hayatına devam etmek istiyor. İşte bu noktada kurguyu daha çok beğendim. Yani görevler verilirken kızları ayartmaktan çok onların gerçek yanlarını açığa çıkarması arkadaşlarının gerçek kişiliklerini görmesi çok güzel bir şey. Dahası Kanade aslında az bir şey sapık olmasına rağmen gerçekten düşünceli birisi. Arkadaşlarını incitmeyi gerçekten istemiyor. İşte bu noktada ana karakterimizi takdir ettim.



Chocolat-chan adlı meleğimizi de ayrı sevdim. Hafızasını kaybetmiş hâli cidden çok şekerdi ve açıkcası hep öyle kalmasını isterim. Öteki hâlinden nefret ettim çünkü. Hatta bir de Choco hâlindeyken erkek erkeğe olan aşkı sevmesi de seriye ayrı bir güzellik katmış =P Diğer karakterleri de sevdim diyebilirim. Şu ağabey ve abla hastası ufaklık gibi =P



Bir de şu aynı derece chibi öğretmenimiz de cabası =PPP Ecchi'yi yerinde seviyorsanız önerebileceğim bir seri oldu kendisi. Ne aşırıya kaçma ne de aşırı saçmalama var =) Ayrıca görsellik açısından da oldukça tatmin edici bir animasyon olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder