13 Ağustos 2015 Perşembe

Ginga Kikoutai Majestic Prince


Yıl: 2013
Bölüm Sayısı: 24
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Diğer İsimleri: Majestic Prince
Tür: Mecha, Bilim Kurgu, Aksiyon, Romantik, Uzaylılar, Komedi
Yönetmen: Motonaga Keitarou
Orijinal Hikâye: Sotsu
Firma/Stüdyo: Doga Kobo, Orange

21. yüzyılın başlarında insanlar uzaya adım atmış ve orada da yaşamaya başlamışlardır. Ancak yıllar önce bir takım uzaylıların istilasına uğramışlar ve bunun sonucunda AHSMB (Advanced High Standard Multipurpose Battle Device) adlı silahları geliştirerek kendilerini korumaya çalışmışlardır. Sadece Japonya'da üretimi olan bu robotları kullanacak pilotları ise genetik mühendisliğinin yardımıyla geliştirilmiş çocuklar eğitilmesi amaçlanmıştır. Geçmişe ait hafızaları silinen bu çocukların tek amaçları bu robotları kullanarak düşmanı yok etmektir. Izuru Hitachi ve dört takım arkadaşı ise bu önemli görev için seçilmiş Tavşan Takımı'nı oluşturmaktadır. Izuru'nun kahramanlık hayalleri böylece başlamış olur.


ABC markası evrene açıldı!

Bana bunlarla gelin yahu! İşte mecha buna derim açıkcası. Dahası izlerken çizimleriyle eskilere götürüyor sizi ve hikâyesiyle de bütünleşince ortaya harika bir seri çıkmış. Ayrıca diğer animelerden ayrı olarak bir şey çarptı gözüme. Hırs, kin, nefret gibi olaylar kahramanlarımız arasında asla gün yüzüne çıkmayan bir şey. Yani her şeyi olağan karşılıyorlar ve asla birbirlerini nefretle karşılamayıp birbirleriyle konuşarak veya kendi içlerinde de olsa bu olayı çözerek yollarına devam ediyorlar. Bu şekliyle illa ki bir hikâyenin içinde entrika gibi olayların olmadan ne kadar güzel bir şekilde ilerlediğini göstermişler. Açıkcası en çok bu yönünü sevdim diyebilirim.



Güzel ve Çirkin mi dedi biri?


Bir diğer sevdiğim yanı robotlar iki kısımdan oluşuyor. Birincisi çekirdek dedikleri ana robottan daha sade, ama yine de savaşılacak biçimde olan bir giysi. Diğeri ise asıl zırh biçimindeki robotumuz. Hikâye işte bunları kullanan genç pilotları anlatıyor. 5 adet kahramanımız var. Aslında birkaç tane daha var, ama onlar ayrı kahramanlar. Asıl kahramanlarımız beş tane olup hepsi birbirinden farklı ve yetenekli kişilerdir. Zaten bu yeteneklerinden dolayı aynı takıma alınmışlardır, hoş takım olarak uyum içinde değiller, ama yine de bu onların savaşa girmelerine engel olmuyor. Okullarının en kötü üne sahip beşlisi diğer öğrencilerin aksine savaş komutanlarının gözüne batmayı beceriyor ve bu sayede bu takım okullarından tek savaş takımı olarak ayrılıp ilk görevlerine çıkıyorlar. Daha sonra ise okullarından tamamen ayrılıyor, yani erken mezun oluyorlar. Tabii daha sonraki bölümlerde oluyor.




Her neyse bu beş kahramanımız ilginç bir şekilde ise iyi anlaşıyorlardır. Yani takım olarak bir uyum içinde değiller, ancak arkadaş olarak oldukça güzel vakit geçirebiliyorlar. Birbirlerinin kuyularına kazmak yerine birbirlerine destek oluyorlar. Aralarında hiçbir husumet bulunmayan bir grup yani. Cidden böyle bir seri bulmak ne kadar zor şu zamanlarda. Her neyse takımın lideri ise elbette Izuru olur. Izuru bayağı bildiğiniz tatlı, sevecen ve biraz da ya da oldukça aklı havada bir tip. Manga çizmeyi çok sevmektedir ve diğer bütün konular da ise oldukça saftiriktir. Hoş manga konusunda da saftiriktir, zira mangalarını kimse beğenmemektedir =P





Ayrıca Izuru'nun büyük bir hayali vardır, o da kahraman olmaktır. Bir bakıma bu hayali de gerçek olmuş oldu tabii ki. Şöyle ki takımın lideri olmasının yanısıra diğerlerine nazaran oldukça iyi savaşmaktadır ve bu onu herkesin gözünde kahraman göstermektedir. Hoş sonradan çift kişilikli Anje adlı kahramanımız gelip onun şöhretini biraz yerle bir ediyor =P Ama olsun yine de =) Takımın diğer karakterleri de oldukça iyi olup onlardan bahsetmeyeceğim. İzleyin görün =)





Hikâyeye azıcık daha değinelim... Bu pilot olarak seçilmiş çocukların genetiği ile biraz oynanmış ve aslına bakarsanız serinin sonlarına doğru daha değişik şeyler de öğreneceksiniz de neyse. Ayrıca okula gelmeden önce bu çocukların hafızaları da silinmiş oluyor. Yani geçmişe dair hiçbir şey bilmiyorlar. Belki de o yüzden kişilikleri tam olarak oturmamış olduğundan kötü duyguları birbirlerine karşı göstermiyor da olabilirler.











Sonuç olarak okula girdikleri an bomboş yeni bir sayfa açarak hayatlarına merhaba diyorlar. Geçmiş hayatlarını merak etmiyorlar mı? Çok üzücü ki arada merak edip kendilerini sorguluyorlar, ama bu çok az sürüyor. Çünkü bu seçimi kendileri yaptıkları için eskiyi merak etmenin de biraz boş olduğunu düşünüyorlar gibi gibi. Dahası onların yeni ailesi takım arkadaşlarıdır artık. Seriyi izlerken Power Rangers da gelmiyor değil aklınıza =P Tabii bir de Uzay Savaşları =) Kaç yıl oldu izleyeli, ama bazı sahneler de kendimi o filmi izliyormuşum gibi hissettim. Yani böyle de ilginç bir geçmişe sahip ve sevgi dolu komik bir hikâyemiz var. Serinin asıl ilginç olan kısmına inip bir şeyler daha yazmak isterdim, ama o zaman hikâyeyi anlatmış olurum, o yüzden olmaz... İzleyin görün*-*

Son sahne...

1 yorum:

  1. Bu seriye aşığım zamanında pazar günlerini iple çekip izlediğim bir animeydi. Hatta öyle ki mangakasının izini sürüp ona ikinci sezon olsun lütfen diye yalvarmıştım. Şimdi ise kendim bu animeden esinlenip bir mecha mangası çiziyorum.

    YanıtlaSil