17 Ağustos 2015 Pazartesi

Heroic Age




Yıl: 2007
Bölüm Sayısı: 26
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Mecha, Bilim Kurgu, Aksiyon, Uzaylılar, Uzay
Yönetmen: Suzuki Toshimasa
Orijinal Hikâye: Xebec
Firma/Stüdyo: Xebec

 Altın Irk, diğer yıldızlardaki ırkların kendilerine katılmalarını davet ettiği zaman, onun çağrısına üç ırk cevap verir. Altınlar onları, Bronz, Gümüş ve Kahraman Irk olarak çağırdı. Altın Irk, başka bir evrene yolculuk yapmadan önce kendi başlarına yıldızlara yolculuk yapan dördüncü bir ırk belirdi. Altın Irk bu insan ırkını da Demir Irk olarak adlandırdı. Zamanın geçişi esnasında, insanlık daha baskın ırkların elinde kalır ve böylece soyları tükenmeye başlar. Altın Irk tarafından inanılan bir kehanette, Prenses Deianeira insanlığı kurtarabilecek olan gücü aramaya başlar. Prenses, terkedilmiş bir gezegende vahşi görünümlü bir çocukla tanışır. Bu tanışma sadece insanlığın kaderini değiştirecek olan kaçınılmaz bir karşılaşmadan çok evrenin kaderini değiştirecektir.


 Her ne kadar mecha türü geçse de daha çok uzayla ilgili bir yapıt. Kahramınımız Age tam bir saf oğlandır. Altın Irk tarafından bulunarak büyütülmüş ve sonra ise kendi başına prensesi beklemeye başlamıştır. Age çok tatlı biri cidden, hikâye içinde büyük bir yere sahip olmasına rağmen hikâye de fazlaca yer almıyor desem doğru olur sanırım. Tamam savaşıyor falan filan ama o kadar. Onun dışında bütün olay prenses ve çevresi etrafında gelişiyor.


Hikâye aslına bakarsanız oldukça hoş başlayıp ilerliyor. Hatta o zaman olaylarını o kadar ilginç yapmışlar ki misal hatırlamıyorum şimdi ama 200 saattir tek başına Age savaşıyor ve bizimkilerin hepsi uzayda sapma yaparak başka yerde onu bekliyorlardır gibisinden. İnsan bu tür şeyleri bilmeyince biraz geç anlıyor tabii. 30 saat mi? O ne demek yahu =) Neden 30 saat nasıl o kadar zaman geçebiliyor =) Bunun için biraz uzayla ilgili şeyler okumak iyi olur aslına bakarsanız izlemeden önce. Uzay türü anime çokca izlediyseniz sorun yok tabii. Uzayda zaman sapmaları bilmem ne sapmaları insan izlerken de bir şeyler öğrenmiyor değil yani =)


Her neyse Age her ne kadar ana karakterimiz olsa bile işte böyle ikinci planda kalarak prensesin rehberliği ışığında onu koruyor. Ya da tam tersi diyebiliriz. Prenses sadece dünyanın yani insanoğlunun tek umudu olmamakla birlikte yaşadıkları evrenin tek çaresidir diyebiliriz. Gümüş Irk nedense Demir Irk'ı yok etmek için elinden geleni yapıyordur ve bu durum çerçevesinde emri altındaki tüm ırkları da onlara karşı kullanıyordur. Gümüş Irk kendini Altın Irk'tan sonra evrenin yeni sahibi gibi görmüş, ancak sonradan gelen Demir Irk yüzünden kendini ikinci planda hissetmiş gibi bir nedeni de var aslında. Dahası Nodos denen Kahraman Irk'ın son beş kişisinin en güçlüsü olan Age'i nedense Demir Irk'ın emrine vermişler ve antlaşmalar sonucunda Demir Irk'ın sanki evrenin yeni sahibi gibi görünmelerine neden olduğunu da söyleyebiliriz. Ayrıca Demir Irk, Gümüş Irk'ın aksine duygu denen olguya sahipti, ancak Gümüş Irk bunu uzun zamanca önce kendi bünyesinden söküp atmayı başarmıştı, her ne kadar tamamını başaramamışlar olsalar bile. Çünkü Gümüş Irk'ın içinde korku, nefret, ihanet gibi duygulara sahip kişiler hâlâ mevcuttu. Bir bakıma Demir Irk'ın yok olmasını ise bu kişiler istiyor diyebiliriz. Sonlara doğru bunu zaten göreceksiniz.


Seriyi izlerken ise hikâye ne kadar iyiyse kurgu da bana oldukça kısaymış gibi geldi. Zira "Ooo bitecek gibi ya, hâlbuki daha birkaç bölüm daha var, acaba nasıl uzatacaklar..." gibi düşüncelere oldukça dalmadım değil. Cidden bir şeyler oluyor tamam bitti gibisinden oluyor, ama öyle değil, ilginç bir şekilde uzatıyorlar, ama sizi rahatsız etmiyor bu uzatma emin olun. Bu arada serinin içinde hafiften hafiften esen romantizm dalgası da var ve bu da kısa ama güzel işlenmiş diyebilirim. Keşke biraz daha olsaydı veya birilerinin mutlu sonunu net olarak görebilseydim demedim değil tabii. Ama maalesef göstermiyorlar*-* Nedendir bilmem ya da bana mı öyle geliyor bu serinin de çizimleri eski tarz geldi bana, ama güzel orası ayrı. Açılış ve kapanış müzikleri ise seriye gidecek cinsten olmuş. Sonuca gelecek olursa her şeyin yerinde olduğu hikâyesiyle ve kurgusuyla güzel zaman geçirebileceğiniz bir seri diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder