7 Mart 2014 Cuma

Kingdom Serisi

Birinci Sezon


Yıl: 2012
Bölüm Sayısı: 38 + 39 (2.Sezon)
Bölüm Süresi: 25 Dakika
Yayın Şekli: TV
Tür: Tarihi, Seinen, Askerî, Aksiyon
Yönetmen: Kamiya Jun
Orijinal Hikâye: Hara Yasuhisa
Firma/Stüdyo: Pierrot

Eski Çin döneminde İlkbahar ve Sonbahar zamanında, Qin'in batı eyaletinde savaş yüzünden öksüz kalan Shin ve Hyou adındaki iki çocuk köle olarak yaşamaktadırlar. Bu iki iyi arkadaş gelecekte büyük generaller olmak için her gün sıkı bir şekilde çalışırlar. Ve bir gün ilginç bir şekilde Bakan Shou Bunkun, Hyou'yu imparatorluk sarayının hizmetinde çalışması için kendi hizmetine alır.

Ancak sarayda yaşanan iktidar mücadelesi sonucu Hyou hayatını kaybeder ve Shin'e de ölmeden önce bir görev verir. Shin'in amacı ise Hyou'yu öldüren her kimse onu bulup yok etmektir. Velhasıl Shin hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır, bu Kral Ei Sei'dir. Ve Qin'in genç kralı Ei Sei, Hyou'nun görünüş olarak benzeridir.

Shin artık kendi seçimini yapmak zorundadır. Ya Hyou'nun intikamı için kralı öldürecek ya da Hyou'nun yaptığı gibi kralı koruyacaktır.





İlk sezonunu izlerken ilk bölümlerinden pek beğenmemiştim nedense, ama sonra bir sevdim pir sevdim =) İlk sezonu 38 bölüm 2. sezonu ise 39 bölümden oluşuyor. Yalnız iki sezonda da bitmiyor seri. Yani ikinci sezonda da açık bitiyor sonu, ama acayip şaştığım bir hadiseyle bitiyor =P Tabii burada yazmayacağım orası kesin. Yalnız cidden çok şaşırdım, artık ne kadar saf bir şey düşünüyorsam, öyle bir olayın olabileceği aklımın ucundan bile geçmemişti. Her neyse yine de söyleyeyim güzel bir haber bu şaştığım şey merak etmeyin yani =P Her neyse konusu kendi tahtını geri almak isteyen bir çocuğun daha sonradan bu çıtayı yükselterek atalarının yapmak istediği şeyi yapmak istemesiyle devam ediyor. O şey nedir? Çin'i birleştirme düşüncesi. İşte 2. sezonda bu olaydan dem vuruluyor, ama tam olarak faaliyete geçilmiyor. Bunu gelecek olursa eğer 3. sezonda görmüş olacağız ki umarım gelir... Xin karakteri ise kendi kaderini ve geleceğini eline alarak en iyi general olmak için ilerlerken bu çocukla yolları trajik bir şekilde birleşiyor. Neyse karakterleri ise ayrı bir güzeldir, çizimleri kadar olmasa da =))) Zira Xin karakteri için bile izlenecek bir seri bana göre =) Sanırım burada biraz abarttım haha :D

Xin =P

10 yorum:

  1. 3. sezon hakkında bir gelişme var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Animesini bilmiyorum, ama live actionu çıkacakmış veya çıkmıştır şimdiye =) Haberin linki aşağıda.

      http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-04-18/kingdom-3-minute-live-action-short-streamed/.101195

      Sil
    2. son durum nedir 3.sezon ile ilgili bi gelişme var mı veya live action çıktımı ben bulamadım:(

      Sil
    3. Maalesef göremedim yeni bir haber. Mangası hâlâ devam ediyormuş. Belki birkaç yıl sonra animeye devam ederler, belki de etmezler*-* Live actionla ilgili bir şey göremedim, belki hâlâ yapım aşamasındadır.

      Sil
    4. Mangasını nereden okuyabiliriz?

      Sil
    5. Merhabalar 3.sezon hakkın'da bir bilgiye sahip misiniz uzun bir süredir 3 sezonun gelmesini bekliyorum ama kesin bir bilgiye ulaşamadım sizlerden ricam bir bilginiz varsa bana da söyler misiniz ? Baya dır bekliyorum .

      Sil
  2. Mangasını neredne okuyabileceğinizi bilmiyorum =(

    Hiç bilmiyorum 3. sezon hakkında =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mangasini puzzlefansubdan okuya bilirsiniz animenin bittigi yerden başlıyo.

      Sil
  3. Ve altı yıl sonra güzel haber geldi! Üçüncü sezon önümüzdeki yıl yani 2020'de çıkıyor kısmetse. Televizyon serisi olacak, kaç bölüm olacağı belli değil, ama yine 40'a yakındır diye sanıyorum. Mangası ise devam ediyor, yani serinin son sezonu olmayacak anlaşılan bu sezon.

    Kaynak: https://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=15259

    YanıtlaSil
  4. Gelecekten yaziyorum live action izledim.

    YanıtlaSil